Fortsätt till huvudinnehåll

Chocolate chip cookies


Portioner: 8
Kolhydrater per portion: 3g

2 1/2 dl mandelmjöl
1 krm bikarbonat 
1 tsk vaniljpulver 
75 g smör
3/4 dl sötströ
1 ägg
20 g mörk choklad 70%

1. Smält smöret och låt se svalna något. 
2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.
3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen. 
Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg.
4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 200 grader. 
5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.  
Grädda i ugnen 8-10 minuter. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till.