Fortsätt till huvudinnehåll

Färskost


Färskost är så gott och väldigt lätt att göra själv. Sen kan den smaksätta efter önskemål. Just denna gjorde jag naturell. 
En burk innehåller 59g kolhydrater.


1 liter filmjölk
3 dl creme fraiche 

1. Värm filmjölk och gräddfil långsamt till strax över 50 grader. Rör hela tiden. 
2. Lägg en tunn handduk i ett durkslag i en stor gryta eller skål. 
3. Häll filblandningen i handduken och låt den stå kallt och rinna av I minst 12 timmar. 
4. Ta fram färskosten och lägg över i en glasburk och förvara i kylen. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lchf freakshake med jordgubbar

Portioner: 3 Kolhydrater per portion: 11g  Milkshake: 5 dl frysta jordgubbar  2 dl grädde 2 dl kokosmjölk  4 dl vatten  1/2 dl sötströ  Rulltårta eller kaka som lock  Vispad grädde  Färska bär, choklad eller nötter som topping 1. Mixa sönder jordgubbarna. Jag använder iskross funktionen på mixern.  2. Häll i övriga ingredienser och mixa väl och häll upp i glas.  3. Lägg en kaka eller en bit rulltårta på varje glas.  4. Lägg en klick vispad grädde och önskad topping på locket. 

Äggmuffins

Fredag morgon och jag hade massa energi. Slängde därför ihop ett gäng äggmuffins. Jag fyllde dom med vad jag hittade i kylen. Denna gången knaperstekt bacon i hälften och strimlad salami i andra hälften. Denna satts fyller en muffinsplåt med 12 muffins.  Portioner:12 Kolhydrater per portion: 0.5g 9 ägg 1 dl grädde 3 dl riven ost 1 krm svartpeppar  Fyllning  Smör  1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda ner ost och svartpeppar.  3. Smöra en muffinsplåt och häll i smeten.  4. Lägg i önskad fyllning och rör om lite i varje muffins.  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Lchf Rulltårta

Portioner: 20 Kolhydrater per portion 1g 4 Ägg 1 dl Sötströ 1 msk Kakao 1 tsk Bakpulver  1 dl Mandelmjöl  2 msk Pofiber 1 msk Fiberhusk  Fyllning 175 g rumsvarmt smör  2 Äggulor 1/2 dl sötströ  1 tsk Vaniljpulver  1. Sätt ugnen på 175 grader.  2. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i äggsmeten.  4. Häll ut smeten i en form som är 20×30 cm och klädd med bakplåtspapper.  5. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Känn med en tandpetare så den är färdig.  6. Ta ut kakan och stjälp över den på en bit folie. Låt svalna något och ta sedan av bakplåtspappret. 7. Rulla ihop tårtan när den fortfarande är varm. Foliet ska rullas in i rullen.  8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.  9. När kakan har svalnat helt rullar du ut den och brer på fyllningen.  Rulla ihop igen. Denna gången ska folien inte rullar in i rullen utan den kan användas till att packa in tårtan. F...