Fortsätt till huvudinnehåll

Kebabspett

 


Lördagsmiddag i form av kebabspett. En riktigt enkel och god maträtt som hela familjen äter med god aptit. 

Portioner: 4
Kolhydrater för hela receptet: 5g

500 g köttfärs

2 ägg

2 vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 tsk salt

1/2 tsk sambal oelek

1 krm svartpeppar


1. Sätt ugnen på 250 grader med grillfunktionen. 

2 Rör ihop alla ingredienser till en jämn smet. 

3. Forma färsen runt 8 grillspett och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 

4. Grilla spetten ganska högt upp i ugnen ca 4 minuter per sida. Passa så de inte blir brända. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Äggmuffins

Fredag morgon och jag hade massa energi. Slängde därför ihop ett gäng äggmuffins. Jag fyllde dom med vad jag hittade i kylen. Denna gången knaperstekt bacon i hälften och strimlad salami i andra hälften. Denna satts fyller en muffinsplåt med 12 muffins.  Portioner:12 Kolhydrater per portion: 0.5g 9 ägg 1 dl grädde 3 dl riven ost 1 krm svartpeppar  Fyllning  Smör  1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda ner ost och svartpeppar.  3. Smöra en muffinsplåt och häll i smeten.  4. Lägg i önskad fyllning och rör om lite i varje muffins.  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.