Fortsätt till huvudinnehåll

Kotlett i svampsås

Denna rätt gjorde verkligen succé här hemma. Till och med vår kräsna dotter rensade tallriken och bad om mer. Vi serverade tillsammans med broccoliris, tomater och picklad rödlök. Det går alldeles utmärkt att använda vanlig köpt färskost istället för hemmagjord. 
Känn dig inte låst vid trattkantareller utan prova annan svamp som du har hemma. 

Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 7g, utan tillbehör. 

500 g Strimlad kotlett 
1 gul lök
Smör till stekning 
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 
5 dl torkade trattkantareller 
100 g färskost
4 dl creme fraiche 
1 pressad vitlöksklyfta 
2 msk färsk persilja 

1. Lägg trattkantareller i blöt ca 10 minuter. 
2. Skala och hacka löken och stek den I smör tillsammans med kotlett några minuter. Salta och peppra.
3. Häll av svampen och hacka den grovt. Rör ner svamp, färskost, creme fraiche och vitlök i stekjärnet och låt det puttra ca 10 minuter. 
4. Hacka persilja grovt och strö över precis innan servering. 





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till.