Denna rätt gjorde verkligen succé här hemma. Till och med vår kräsna dotter rensade tallriken och bad om mer. Vi serverade tillsammans med broccoliris, tomater och picklad rödlök. Det går alldeles utmärkt att använda vanlig köpt färskost istället för hemmagjord.
Känn dig inte låst vid trattkantareller utan prova annan svamp som du har hemma.
Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 7g, utan tillbehör.
500 g Strimlad kotlett
1 gul lök
Smör till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl torkade trattkantareller
100 g färskost
4 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk persilja
1. Lägg trattkantareller i blöt ca 10 minuter.
2. Skala och hacka löken och stek den I smör tillsammans med kotlett några minuter. Salta och peppra.
3. Häll av svampen och hacka den grovt. Rör ner svamp, färskost, creme fraiche och vitlök i stekjärnet och låt det puttra ca 10 minuter.
4. Hacka persilja grovt och strö över precis innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar