Fortsätt till huvudinnehåll

Mandelbröd


11g kolhydrater för hela limpan. 

100 g sötmandel
2 msk olja 
1/2 tsk salt

4 ägg
1 tsk äppelcidervinäger 
1 tsk bakpulver 
1 krm salt 

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skålla och skala sötmandel , om du inte köpt redan skalade vill säga.
3. Rosta sötmandeln i en torr och het stekpanna till de fått fin färg. Rör hela tiden så de inte bränns. 
4. Låt mandeln svalna och häll ner i en matberedare tillsammans med olja och salt. Mixa till ett grynigt smet. Häll över smeten i en stor bunke. 
5. Separera äggen och lägg äggulorna tillsammans med mandelsmeten. Äggvitorna ska vara för sig själv i en egen bunke. 
6. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga ca 2-3 minuter med elvisp. 
7. Vispa sedan ihop mandelsmet och äggulor med samma visp. 
8. Häll ner äggvitorna, bakpulver, äppelcidervinäger och salt i mandelsmeten. Vispa ihop till en jämn smet. 
9. Häll i en smord eller bakplåtspappersklädd brödform. 
10. Grädda I ugnen ca 30 minuter. Stick ner en tandpetare och se så att den är torr när du tar upp den. 
11. Stjälp u formen och låt svalna på galler och skär upp i skivor. Förvara I kylen i en tättslutande burk. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till.