11g kolhydrater för hela limpan.
2 msk olja
1/2 tsk salt
4 ägg
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skålla och skala sötmandel , om du inte köpt redan skalade vill säga.
3. Rosta sötmandeln i en torr och het stekpanna till de fått fin färg. Rör hela tiden så de inte bränns.
4. Låt mandeln svalna och häll ner i en matberedare tillsammans med olja och salt. Mixa till ett grynigt smet. Häll över smeten i en stor bunke.
5. Separera äggen och lägg äggulorna tillsammans med mandelsmeten. Äggvitorna ska vara för sig själv i en egen bunke.
6. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga ca 2-3 minuter med elvisp.
7. Vispa sedan ihop mandelsmet och äggulor med samma visp.
8. Häll ner äggvitorna, bakpulver, äppelcidervinäger och salt i mandelsmeten. Vispa ihop till en jämn smet.
9. Häll i en smord eller bakplåtspappersklädd brödform.
10. Grädda I ugnen ca 30 minuter. Stick ner en tandpetare och se så att den är torr när du tar upp den.
11. Stjälp u formen och låt svalna på galler och skär upp i skivor. Förvara I kylen i en tättslutande burk.
Kommentarer
Skicka en kommentar