Fortsätt till huvudinnehåll

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater.

200 g hasselnötter 
3 msk sötströ
2 msk kakao
2 msk grädde 
1 msk olja 

1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns. 
2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar. 
3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur.
4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör. 
5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Kardemumma-skorpor

Ca 2g kolhydrater per skorpa. 75 g rumsvarmt smör  2 dl sötströ 3 ägg  7 dl mandelmjöl  1/2 tsk vaniljpulver  1 tsk kardemumma  2 tsk bakpulver  1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 4. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.  5. Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.  6. Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.  7. Dela skorporn försiktigt och lägg de med snittytan upp.  8. Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter.  9. Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.