Fortsätt till huvudinnehåll

Kladdkakstårta delux med extra allt

Sonen fyllde sex år och då blev det kladdkaketårta som dottern bakat. 

Denna gör vi med kladdkaka, vispad grädde, chokladbollar och första bär. Enkelt och riktigt lyxigt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lchf freakshake med jordgubbar

Portioner: 3 Kolhydrater per portion: 11g  Milkshake: 5 dl frysta jordgubbar  2 dl grädde 2 dl kokosmjölk  4 dl vatten  1/2 dl sötströ  Rulltårta eller kaka som lock  Vispad grädde  Färska bär, choklad eller nötter som topping 1. Mixa sönder jordgubbarna. Jag använder iskross funktionen på mixern.  2. Häll i övriga ingredienser och mixa väl och häll upp i glas.  3. Lägg en kaka eller en bit rulltårta på varje glas.  4. Lägg en klick vispad grädde och önskad topping på locket. 

Äggmuffins

Fredag morgon och jag hade massa energi. Slängde därför ihop ett gäng äggmuffins. Jag fyllde dom med vad jag hittade i kylen. Denna gången knaperstekt bacon i hälften och strimlad salami i andra hälften. Denna satts fyller en muffinsplåt med 12 muffins.  Portioner:12 Kolhydrater per portion: 0.5g 9 ägg 1 dl grädde 3 dl riven ost 1 krm svartpeppar  Fyllning  Smör  1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda ner ost och svartpeppar.  3. Smöra en muffinsplåt och häll i smeten.  4. Lägg i önskad fyllning och rör om lite i varje muffins.  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter.