Fortsätt till huvudinnehåll

Kladdkakstårta delux med extra allt

Sonen fyllde sex år och då blev det kladdkaketårta som dottern bakat. 

Denna gör vi med kladdkaka, vispad grädde, chokladbollar och första bär. Enkelt och riktigt lyxigt. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Muffins med hasselnötter

Portioner: 10-12 muffins.  Kolhydrater per portion: 2g Muffins 2 ägg 1 dl sötströ  3/4 dl grädde 1 dl mandelmjöl  1 dl pofiber  1 msk fiberhusk  2 tsk bakpulver  1 tsk kanel  1/2 tsk kardemumma  1 krm ingefära  1 dl hasselnötter  Frosting 25 g rumsvarmt smör 100 g färskost  2 msk sötströ 1. Vispa ägg och sötning fluffigt.  2. Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.  3. Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.  4. Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.  5. Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.  6. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.  Frosting Vispa alla ingredienser till jämn kräm. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.