Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Denna rätt gjorde succé här hemma. Hela familjen älskade den. 
En köttfärslimpa som är gjort som en rulle fylld med tomatsås, ost och knaperstekt korv. Vi serverade den med broccolimos 

Portioner: 6
Kolhydrater per portion: 8g, utan tillbehör.

Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
Olivolja till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1/2 tsk chiliflakes 

Bbq sås:
Tomatsåsen
1/2 tsk rökarom
2 tsk olivolja 

Limpa:
1 kg köttfärs
150 g färskost 
2 ägg
1 tsk salt
2 dl tomatsås 
Valfri fyllning
250 g riven ost 
Bbq sås

Tomatsås: 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull. 
2. Tillsätt tomater, salt, peppar och chilliflakes och låt koka ungefär 1 timme. 

2 dl av såsen ska användas som fyllning I köttfärslimpan. Resterande ska blandas till bbq sås med rökarom och olivolja. 

Limpa: 
1. Blanda köttfärs med färskost, ägg och salt. 

2. Tryck ut smeten på en plåt med folie. 

3. Bre på tomatsås lägg på riven ost och önskad fyllning.  

4. Rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. 

5. Klä in rullen i folie. 

6. Grädda i ugnen i 45 minuter. 

7. Ta ut och klä av folien och pensla med bbq sås. 

8. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Lchf freakshake med jordgubbar

Portioner: 3 Kolhydrater per portion: 11g  Milkshake: 5 dl frysta jordgubbar  2 dl grädde 2 dl kokosmjölk  4 dl vatten  1/2 dl sötströ  Rulltårta eller kaka som lock  Vispad grädde  Färska bär, choklad eller nötter som topping 1. Mixa sönder jordgubbarna. Jag använder iskross funktionen på mixern.  2. Häll i övriga ingredienser och mixa väl och häll upp i glas.  3. Lägg en kaka eller en bit rulltårta på varje glas.  4. Lägg en klick vispad grädde och önskad topping på locket. 

Äggmuffins

Fredag morgon och jag hade massa energi. Slängde därför ihop ett gäng äggmuffins. Jag fyllde dom med vad jag hittade i kylen. Denna gången knaperstekt bacon i hälften och strimlad salami i andra hälften. Denna satts fyller en muffinsplåt med 12 muffins.  Portioner:12 Kolhydrater per portion: 0.5g 9 ägg 1 dl grädde 3 dl riven ost 1 krm svartpeppar  Fyllning  Smör  1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda ner ost och svartpeppar.  3. Smöra en muffinsplåt och häll i smeten.  4. Lägg i önskad fyllning och rör om lite i varje muffins.  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Lchf Rulltårta

Portioner: 20 Kolhydrater per portion 1g 4 Ägg 1 dl Sötströ 1 msk Kakao 1 tsk Bakpulver  1 dl Mandelmjöl  2 msk Pofiber 1 msk Fiberhusk  Fyllning 175 g rumsvarmt smör  2 Äggulor 1/2 dl sötströ  1 tsk Vaniljpulver  1. Sätt ugnen på 175 grader.  2. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i äggsmeten.  4. Häll ut smeten i en form som är 20×30 cm och klädd med bakplåtspapper.  5. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Känn med en tandpetare så den är färdig.  6. Ta ut kakan och stjälp över den på en bit folie. Låt svalna något och ta sedan av bakplåtspappret. 7. Rulla ihop tårtan när den fortfarande är varm. Foliet ska rullas in i rullen.  8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.  9. När kakan har svalnat helt rullar du ut den och brer på fyllningen.  Rulla ihop igen. Denna gången ska folien inte rullar in i rullen utan den kan användas till att packa in tårtan. F...