Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Denna rätt gjorde succé här hemma. Hela familjen älskade den. 
En köttfärslimpa som är gjort som en rulle fylld med tomatsås, ost och knaperstekt korv. Vi serverade den med broccolimos 

Portioner: 6
Kolhydrater per portion: 8g, utan tillbehör.

Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
Olivolja till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1/2 tsk chiliflakes 

Bbq sås:
Tomatsåsen
1/2 tsk rökarom
2 tsk olivolja 

Limpa:
1 kg köttfärs
150 g färskost 
2 ägg
1 tsk salt
2 dl tomatsås 
Valfri fyllning
250 g riven ost 
Bbq sås

Tomatsås: 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull. 
2. Tillsätt tomater, salt, peppar och chilliflakes och låt koka ungefär 1 timme. 

2 dl av såsen ska användas som fyllning I köttfärslimpan. Resterande ska blandas till bbq sås med rökarom och olivolja. 

Limpa: 
1. Blanda köttfärs med färskost, ägg och salt. 

2. Tryck ut smeten på en plåt med folie. 

3. Bre på tomatsås lägg på riven ost och önskad fyllning.  

4. Rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. 

5. Klä in rullen i folie. 

6. Grädda i ugnen i 45 minuter. 

7. Ta ut och klä av folien och pensla med bbq sås. 

8. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till. 

Kardemumma-skorpor

Ca 2g kolhydrater per skorpa. 75 g rumsvarmt smör  2 dl sötströ 3 ägg  7 dl mandelmjöl  1/2 tsk vaniljpulver  1 tsk kardemumma  2 tsk bakpulver  1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 4. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.  5. Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.  6. Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.  7. Dela skorporn försiktigt och lägg de med snittytan upp.  8. Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter.  9. Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.