Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Denna rätt gjorde succé här hemma. Hela familjen älskade den. 
En köttfärslimpa som är gjort som en rulle fylld med tomatsås, ost och knaperstekt korv. Vi serverade den med broccolimos 

Portioner: 6
Kolhydrater per portion: 8g, utan tillbehör.

Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
Olivolja till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1/2 tsk chiliflakes 

Bbq sås:
Tomatsåsen
1/2 tsk rökarom
2 tsk olivolja 

Limpa:
1 kg köttfärs
150 g färskost 
2 ägg
1 tsk salt
2 dl tomatsås 
Valfri fyllning
250 g riven ost 
Bbq sås

Tomatsås: 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull. 
2. Tillsätt tomater, salt, peppar och chilliflakes och låt koka ungefär 1 timme. 

2 dl av såsen ska användas som fyllning I köttfärslimpan. Resterande ska blandas till bbq sås med rökarom och olivolja. 

Limpa: 
1. Blanda köttfärs med färskost, ägg och salt. 

2. Tryck ut smeten på en plåt med folie. 

3. Bre på tomatsås lägg på riven ost och önskad fyllning.  

4. Rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. 

5. Klä in rullen i folie. 

6. Grädda i ugnen i 45 minuter. 

7. Ta ut och klä av folien och pensla med bbq sås. 

8. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Muffins med hasselnötter

Portioner: 10-12 muffins.  Kolhydrater per portion: 2g Muffins 2 ägg 1 dl sötströ  3/4 dl grädde 1 dl mandelmjöl  1 dl pofiber  1 msk fiberhusk  2 tsk bakpulver  1 tsk kanel  1/2 tsk kardemumma  1 krm ingefära  1 dl hasselnötter  Frosting 25 g rumsvarmt smör 100 g färskost  2 msk sötströ 1. Vispa ägg och sötning fluffigt.  2. Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.  3. Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.  4. Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.  5. Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.  6. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.  Frosting Vispa alla ingredienser till jämn kräm. 

Ugnspannkaka med spenat

Ett enkelt recept som hela familjen älskar! Portioner: 4-6 Kolhydrater per portion: 4g 3 Paket Bacon 8 ägg 1 dl grädde 50 g smör 150 g ost 250 g keso 60 g babyspenat 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Strimla baconet och lägg på en plåt. Klicka smöret över baconet. Ställ plåten in i ugnen tills baconet är härligt krispigt. 3. Vispa under tiden ägg och grädde. Mixa spenaten i mixer eller matberedare. Häll i spenat och keso i äggblandningen.  4. Skär osten i små kuber och strö den över baconet. Häll över smeten och ställ i i ugnen i ca 20 minuter.