Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa

Denna rätt gjorde succé här hemma. Hela familjen älskade den. 
En köttfärslimpa som är gjort som en rulle fylld med tomatsås, ost och knaperstekt korv. Vi serverade den med broccolimos 

Portioner: 6
Kolhydrater per portion: 8g, utan tillbehör.

Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 gul lök
1 vitlöksklyfta 
Olivolja till stekning
1 tsk salt
1 krm svartpeppar 
1/2 tsk chiliflakes 

Bbq sås:
Tomatsåsen
1/2 tsk rökarom
2 tsk olivolja 

Limpa:
1 kg köttfärs
150 g färskost 
2 ägg
1 tsk salt
2 dl tomatsås 
Valfri fyllning
250 g riven ost 
Bbq sås

Tomatsås: 
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i en kastrull. 
2. Tillsätt tomater, salt, peppar och chilliflakes och låt koka ungefär 1 timme. 

2 dl av såsen ska användas som fyllning I köttfärslimpan. Resterande ska blandas till bbq sås med rökarom och olivolja. 

Limpa: 
1. Blanda köttfärs med färskost, ägg och salt. 

2. Tryck ut smeten på en plåt med folie. 

3. Bre på tomatsås lägg på riven ost och önskad fyllning.  

4. Rulla ihop till en rulle med hjälp av folien. 

5. Klä in rullen i folie. 

6. Grädda i ugnen i 45 minuter. 

7. Ta ut och klä av folien och pensla med bbq sås. 

8. Sätt in i ugnen igen i 15 minuter. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Frallor ala lchf

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 2g 3 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger  1/2 dl olivolja 2 dl kokande vatten 3 dl mandelmjöl  1 1/2 msk psyllium fröskal  1 1/2 tsk bakpulver  1 tsk Himalaya salt eller flingsalt  Uppvispat ägg till pensling Vallmofrön eller sesamfrön 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga  Ca 2-3 minuter.  3. Tillsätt vatten, olivolja och vitvinsvinäger. 4. Blanda de torra ingredienserna I en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Låt stå några minuter.  5. Forma 6 bullar med blöta händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper.  Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.