Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärssoppa med maskrossallad

Våren är här på riktigt och jag försöker ta tillvara på så mycket jag kan. Till denna soppa fick det bli en härlig maskrossallad. Jag lägger bladen i blöt en liten stund innan för att dra ut lite av den beska smaken. 

Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 11g

500 g köttfärs
1 gul lök
100 g smör
3 msk osötad senap
1 msk kalvfond
2 Morötter
Salt och peppar

Turkisk yoghurt att toppa med

1. Fräs lök och köttfärs i smöret. Smula sönder färsen med en slev.

2. Koka under tiden upp grädde och tillsätt senap och kalvfond.

3. Skala och riv morötterna. Rör ner dem I grädden och låt koka till de blir mjuka. 

4. Häll över färs och lökblandningen i grädden och låt det gotta ihop sig en stund. 

5. Smaka av med salt och peppar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till. 

Kardemumma-skorpor

Ca 2g kolhydrater per skorpa. 75 g rumsvarmt smör  2 dl sötströ 3 ägg  7 dl mandelmjöl  1/2 tsk vaniljpulver  1 tsk kardemumma  2 tsk bakpulver  1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 4. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.  5. Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.  6. Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.  7. Dela skorporn försiktigt och lägg de med snittytan upp.  8. Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter.  9. Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.