Våren är här på riktigt och jag försöker ta tillvara på så mycket jag kan. Till denna soppa fick det bli en härlig maskrossallad. Jag lägger bladen i blöt en liten stund innan för att dra ut lite av den beska smaken.
Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 11g
500 g köttfärs
1 gul lök
100 g smör
3 msk osötad senap
1 msk kalvfond
2 Morötter
Salt och peppar
Turkisk yoghurt att toppa med
1. Fräs lök och köttfärs i smöret. Smula sönder färsen med en slev.
2. Koka under tiden upp grädde och tillsätt senap och kalvfond.
3. Skala och riv morötterna. Rör ner dem I grädden och låt koka till de blir mjuka.
4. Häll över färs och lökblandningen i grädden och låt det gotta ihop sig en stund.
5. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Skicka en kommentar