Portioner: 10-12 muffins.
Kolhydrater per portion: 2g
Muffins
2 ägg
1 dl sötströ
3/4 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 dl hasselnötter
Frosting
25 g rumsvarmt smör
100 g färskost
2 msk sötströ
1. Vispa ägg och sötning fluffigt.
2. Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.
3. Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.
4. Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.
5. Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
6. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.
Frosting
Vispa alla ingredienser till jämn kräm.
Kommentarer
Skicka en kommentar