Fortsätt till huvudinnehåll

Muffins med hasselnötter


Portioner: 10-12 muffins. 
Kolhydrater per portion: 2g
Muffins
2 ägg
1 dl sötströ 
3/4 dl grädde
1 dl mandelmjöl 
1 dl pofiber 
1 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
1 tsk kanel 
1/2 tsk kardemumma 
1 krm ingefära 
1 dl hasselnötter 

Frosting
25 g rumsvarmt smör
100 g färskost 
2 msk sötströ

1. Vispa ägg och sötning fluffigt. 
2. Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke. 
3. Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna. 
4. Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig. 
5. Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten. 
6. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter. 

Frosting
Vispa alla ingredienser till jämn kräm. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.