Dessa frallor med nässelfrön blev en hitt till nässelsoppan.
Portioner: 8
Kolhydrater per portion: 2g
1 1/2 msk fiberhusk
1 msk nässelfrön
1 tak salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 dl pofiber
2 ägg
50 g smör
2 dl smetana
Ägg till pensling och vallmofrön att strö över
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna.
3. Smält smöret och låt de svalna något.
4. Vista äggen fluffiga i 3-4 minuter. Vispa sedan ner smetana och de smälta smöret.
5. Vispa ner de torra ingredienserna I äggsmeten och låt vila 5-10 munter.
6. Blöt händerna och forma degen till 8 bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite nässelfrön och vallmofrön.
8. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar