Fortsätt till huvudinnehåll

Köttfärslimpa med ost


Portioner. 4
Kolhydrater per portion: 1g, utan tillbehör

1 kg köttfärs 
200 g riven ost
2 ägg
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar 

1. Sätt ugnen på 200 grader. 
2. Blanda alla ingredienser till limpan och tryck ut smeten i en ugnsfast form. 
3. Grädda i ugnen i ca 40-50 minuter beroende på tjocklek. 
Servera med broccoliris, kokta grönsaker och kall sås. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Jordgubbsmilkshake lchf

5 dl frysta jordgubbar  2 dl grädde 2 dl kokosmjölk  3 dl vatten  1/2 dl sötströ  Grädde och jordgubbar till topping.  1. Mixa jordgubbar till ett mos. Jag använder iskross funktionen på mixern.  2. Häll i resten av ingredienserna och mixa till en milkshake. 3. Häll upp I glas och toppa med lite vispad grädde och färska jordgubbar.