Fortsätt till huvudinnehåll

Lchf Rulltårta


Portioner: 20
Kolhydrater per portion 1g

4 Ägg
1 dl Sötströ
1 msk Kakao
1 tsk Bakpulver 
1 dl Mandelmjöl 
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk 

Fyllning
175 g rumsvarmt smör 
2 Äggulor
1/2 dl sötströ 
1 tsk Vaniljpulver 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt. 
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i äggsmeten. 
4. Häll ut smeten i en form som är 20×30 cm och klädd med bakplåtspapper. 
5. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Känn med en tandpetare så den är färdig. 
6. Ta ut kakan och stjälp över den på en bit folie. Låt svalna något och ta sedan av bakplåtspappret.
7. Rulla ihop tårtan när den fortfarande är varm. Foliet ska rullas in i rullen. 

8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. 
9. När kakan har svalnat helt rullar du ut den och brer på fyllningen. 
Rulla ihop igen. Denna gången ska folien inte rullar in i rullen utan den kan användas till att packa in tårtan. Förvara I kylen. 

Denna tårta är himmelskt dog att äta som den är. Den passa även att ha som bakelse med en klick grädde och färska bär. Vi använder det ibland också som lock till freakshakes. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Muffins med hasselnötter

Portioner: 10-12 muffins.  Kolhydrater per portion: 2g Muffins 2 ägg 1 dl sötströ  3/4 dl grädde 1 dl mandelmjöl  1 dl pofiber  1 msk fiberhusk  2 tsk bakpulver  1 tsk kanel  1/2 tsk kardemumma  1 krm ingefära  1 dl hasselnötter  Frosting 25 g rumsvarmt smör 100 g färskost  2 msk sötströ 1. Vispa ägg och sötning fluffigt.  2. Hacka hasselnötter grovt, men spara några till toppingen, och blanda med alla de torra ingredienserna I en bunke.  3. Vänd ner grädde i äggsmeten och därefter de torra ingredienserna.  4. Häll smeten i 12 muffinsformar. Ha formarna i en muffinsplåt för att undvika att formarna viker sig.  5. Grädda i ugnen på 200 grader 10-12 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.  6. Låt muffinsarna svalna innan du brer på frosting. Toppa sedan med halverade hasselnötter.  Frosting Vispa alla ingredienser till jämn kräm. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.