Portioner: 20
Kolhydrater per portion 1g
4 Ägg
1 dl Sötströ
1 msk Kakao
1 tsk Bakpulver
1 dl Mandelmjöl
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk
Fyllning
175 g rumsvarmt smör
2 Äggulor
1/2 dl sötströ
1 tsk Vaniljpulver
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i äggsmeten.
4. Häll ut smeten i en form som är 20×30 cm och klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Känn med en tandpetare så den är färdig.
6. Ta ut kakan och stjälp över den på en bit folie. Låt svalna något och ta sedan av bakplåtspappret.
7. Rulla ihop tårtan när den fortfarande är varm. Foliet ska rullas in i rullen.
8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.
9. När kakan har svalnat helt rullar du ut den och brer på fyllningen.
Rulla ihop igen. Denna gången ska folien inte rullar in i rullen utan den kan användas till att packa in tårtan. Förvara I kylen.
Denna tårta är himmelskt dog att äta som den är. Den passa även att ha som bakelse med en klick grädde och färska bär. Vi använder det ibland också som lock till freakshakes.
Kommentarer
Skicka en kommentar