Fortsätt till huvudinnehåll

Lchf Rulltårta


Portioner: 20
Kolhydrater per portion 1g

4 Ägg
1 dl Sötströ
1 msk Kakao
1 tsk Bakpulver 
1 dl Mandelmjöl 
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk 

Fyllning
175 g rumsvarmt smör 
2 Äggulor
1/2 dl sötströ 
1 tsk Vaniljpulver 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Vispa ägg och sötning riktigt fluffigt. 
3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner de i äggsmeten. 
4. Häll ut smeten i en form som är 20×30 cm och klädd med bakplåtspapper. 
5. Grädda i ugnen 12-15 minuter. Känn med en tandpetare så den är färdig. 
6. Ta ut kakan och stjälp över den på en bit folie. Låt svalna något och ta sedan av bakplåtspappret.
7. Rulla ihop tårtan när den fortfarande är varm. Foliet ska rullas in i rullen. 

8. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen. 
9. När kakan har svalnat helt rullar du ut den och brer på fyllningen. 
Rulla ihop igen. Denna gången ska folien inte rullar in i rullen utan den kan användas till att packa in tårtan. Förvara I kylen. 

Denna tårta är himmelskt dog att äta som den är. Den passa även att ha som bakelse med en klick grädde och färska bär. Vi använder det ibland också som lock till freakshakes. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem. 

Nötkräm

En burk innehåller 21g kolhydrater. 200 g hasselnötter  3 msk sötströ 2 msk kakao 2 msk grädde  1 msk olja  1. Rosta nötterna i ugnen på 225 grader i ca 7 minuter. Vakta noga så de inte bränns.  2. Låt nötterna svalna och lägg de sedan I en påse och gnugga så att skalen lossnar.  3. Lägg nötterna i ett durkslag och skaka så att skalen ramlar ur. 4. Häll nötterna i en matberedare och mixa till ett smör.  5. Häll I övriga ingredienser och mixa lite till. 

Kardemumma-skorpor

Ca 2g kolhydrater per skorpa. 75 g rumsvarmt smör  2 dl sötströ 3 ägg  7 dl mandelmjöl  1/2 tsk vaniljpulver  1 tsk kardemumma  2 tsk bakpulver  1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Vispa smör och sötning. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. 4. Forma bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.  5. Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.  6. Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.  7. Dela skorporn försiktigt och lägg de med snittytan upp.  8. Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter.  9. Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.