Detta är barnens absoluta favorit både som fika och som lördagsgodis. Den går att variera på många olika vis.
Portioner: 8-10
Kolhydrater per portion: 5g
Pizzabotten
100 g smör
1/2 dl sötströ
2 dl riven kokos
1 dl hasselnötsmjöl
1 krm vaniljpulver
1 1/2 msk kakao
2 msk grädde
1 1/2 msk kallt kaffe
Topping
Topping - tex. bär, godis, kokos, nötter.
1. Mixa alla ingredienser till pizzabotten i en matberedare. Det går att göra det för hand också om du hellre vill det.
2. Tryck ut pizzabotten på ett bakplåtspapper. Vi brukar ha vår pizza i en gammal pizzakartong för lite speciella känsla.
3. Bred på nötkrämen och ställ in pizzan i kylen. Gärna minst en timme.
4. Lägg på topping precis innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar