Dessa revben är förkokta, marinerade i 2 dagar och sedan grillade.
Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 10g
Koka
1 kg revben
1 stor gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk salt
Lägg revbenen i en gryta. Häll på vatten så det nästan täcker köttet. Skala och dela löken i klyftor. Skala och dela morot. Lägg i allt i grytan och koka upp. Låt sjuda på svag värme I ca 1 timme. Låt köttet stå i spadet tills det är helt kallt.
Marinad
1 dl rapsolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk chiliflakes
2 tsk rökarom
1/2 dl soja
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda alla ingredienser och häll dem över köttet I en bunke eller en plastpåse. Låt stå I kylen tills det är dags att grilla. Gärna 1-2 dygn.
Kommentarer
Skicka en kommentar