Fortsätt till huvudinnehåll

Grillade ribs


Dessa revben är förkokta, marinerade i 2 dagar och sedan grillade. 

Portioner: 4
Kolhydrater per portion: 10g

Koka
1 kg revben
1 stor gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn 
1 lagerblad
1 tsk salt

Lägg revbenen i en gryta. Häll på vatten så det nästan täcker köttet. Skala och dela löken i klyftor. Skala och dela morot. Lägg i allt i grytan och koka upp. Låt sjuda på svag värme I ca 1 timme. Låt köttet stå i spadet tills det är helt kallt. 

Marinad 
1 dl rapsolja
2 msk tomatpuré 
1/2 tsk chiliflakes 
2 tsk rökarom 
1/2 dl soja 
1 pressad vitlöksklyfta 

Blanda alla ingredienser och häll dem över köttet I en bunke eller en plastpåse. Låt stå I kylen tills det är dags att grilla. Gärna 1-2 dygn.

Vi serverade revbenen med vitlöksbröd, broccolimos och dressing

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Frallor ala lchf

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 2g 3 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger  1/2 dl olivolja 2 dl kokande vatten 3 dl mandelmjöl  1 1/2 msk psyllium fröskal  1 1/2 tsk bakpulver  1 tsk Himalaya salt eller flingsalt  Uppvispat ägg till pensling Vallmofrön eller sesamfrön 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga  Ca 2-3 minuter.  3. Tillsätt vatten, olivolja och vitvinsvinäger. 4. Blanda de torra ingredienserna I en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Låt stå några minuter.  5. Forma 6 bullar med blöta händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper.  Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.