Fortsätt till huvudinnehåll

Lchf freakshake med jordgubbar


Portioner: 3
Kolhydrater per portion: 11g 

Milkshake:
5 dl frysta jordgubbar 
2 dl grädde
2 dl kokosmjölk 
4 dl vatten 
1/2 dl sötströ 

Rulltårta eller kaka som lock 
Vispad grädde 
Färska bär, choklad eller nötter som topping

1. Mixa sönder jordgubbarna. Jag använder iskross funktionen på mixern. 
2. Häll i övriga ingredienser och mixa väl och häll upp i glas. 
3. Lägg en kaka eller en bit rulltårta på varje glas. 
4. Lägg en klick vispad grädde och önskad topping på locket. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Äggmuffins

Fredag morgon och jag hade massa energi. Slängde därför ihop ett gäng äggmuffins. Jag fyllde dom med vad jag hittade i kylen. Denna gången knaperstekt bacon i hälften och strimlad salami i andra hälften. Denna satts fyller en muffinsplåt med 12 muffins.  Portioner:12 Kolhydrater per portion: 0.5g 9 ägg 1 dl grädde 3 dl riven ost 1 krm svartpeppar  Fyllning  Smör  1. Sätt ugnen på 175 grader.   2. Vispa ihop ägg och grädde. Blanda ner ost och svartpeppar.  3. Smöra en muffinsplåt och häll i smeten.  4. Lägg i önskad fyllning och rör om lite i varje muffins.  5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. 

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter.