Fortsätt till huvudinnehåll

Lchf freakshake med jordgubbar


Portioner: 3
Kolhydrater per portion: 11g 

Milkshake:
5 dl frysta jordgubbar 
2 dl grädde
2 dl kokosmjölk 
4 dl vatten 
1/2 dl sötströ 

Rulltårta eller kaka som lock 
Vispad grädde 
Färska bär, choklad eller nötter som topping

1. Mixa sönder jordgubbarna. Jag använder iskross funktionen på mixern. 
2. Häll i övriga ingredienser och mixa väl och häll upp i glas. 
3. Lägg en kaka eller en bit rulltårta på varje glas. 
4. Lägg en klick vispad grädde och önskad topping på locket. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Chocolate chip cookies

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 3g 2 1/2 dl mandelmjöl 1 krm bikarbonat  1 tsk vaniljpulver  75 g smör 3/4 dl sötströ 1 ägg 20 g mörk choklad 70% 1. Smält smöret och låt se svalna något.  2. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad. 3. Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke. Tillsätt ägg och vispa igen.  Häll till sist I mjölblandningen och vispa ihop till en deg. 4. Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.  5. Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.   Grädda i ugnen 8-10 minuter. 

Frallor ala lchf

Portioner: 8 Kolhydrater per portion: 2g 3 äggvitor 2 tsk vitvinsvinäger  1/2 dl olivolja 2 dl kokande vatten 3 dl mandelmjöl  1 1/2 msk psyllium fröskal  1 1/2 tsk bakpulver  1 tsk Himalaya salt eller flingsalt  Uppvispat ägg till pensling Vallmofrön eller sesamfrön 1. Sätt ugnen på 200 grader.  2. Vispa äggvitorna riktigt fluffiga  Ca 2-3 minuter.  3. Tillsätt vatten, olivolja och vitvinsvinäger. 4. Blanda de torra ingredienserna I en bunke och vänd ner dem i äggsmeten. Låt stå några minuter.  5. Forma 6 bullar med blöta händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper.  Pensla med uppvispat ägg och strö på vallmofrön eller sesamfrön. 

Fläsksvålar

Svål från fläsk Salt  1. Skär skålen i bitar. Ca 1x4 cm. Lägg den i en kastrull. 2. Salta och värm svålarna på svag värme. Tanken är att fettet ska smälta och att svålen ska friteras i sitt eget fett.  Fettet ska vara ca 140 grader.  3. När svålarna börjar poffa som popcorn är det dags att dra upp värmen. Nu ska värmen upp till 180 grader i ca 1 minut. 4. Stjälp upp på en talrik och låt svalna något innan du smaskat i dig dem.